„Nauka w kuchni”

Książka dla głodnych wiedzy

 Czy zastanawialiście się, kiedy ludzie zaczęli gotować? 
Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy?
Jak mógł smakować stek po kromaniońsku?
Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy?

Michał Kuźmiński poprowadzi Was przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.

Z Nauki w kuchnidowiecie się, jak wygląda gluten, poznacie sekrety zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznacie zapach zupy z kwarków, dowiecie się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.

Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.

Kuchnia dla głodnych wiedzy – premiera 16 stycznia!

Michał Kuźmiński – zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, twórca i wieloletni kierownik działu Nauka. Nominowany do nagrody Grand Press w kategorii Dziennikarstwo specjalistyczne.